Direksiyonu doğru tutuş sayesinde rahat çevirebilir ve daha fazla tur imkanın sağlayabiliriz. O yüzden Direksiyonu doğru tutmak hem hakimiyet için hemde rahat bir sürüş için önemlidir.Biz sizlere direksiyon hakimiyetini kazandırıyoruz.

Yağmurlu ve karlı günlerde fren mesafesi uzayacağı için takip mesafesini arttırmalıyız. Çok fazla fren yapmaktan kaçınmalıyız.  Böyle durumda  gaza, frene ve debriyaja basmamaktır. Arabanın kendi ağırlığıyla yavaşlamasını beklemektir ve kesinlikle hız yapılmamalıdır.

Aynadan bakılarak iki araç arasına park etmek için gireceğimiz yerin paralel olarak hem arkadaki araca hemde kaldırıma dik bir şekilde geri gelinir. Kaldırıma 30 cm kala direksiyon sol ve sağa tam tur çevrilerek park tamamlanır.

Antifriz motor bloğunu koruyarak zarar görmesini engelleyecektir. Aracın silecek suyunada antifiriz koymamız yararımıza olacaktır.  Aracımızı rolantide çalıştırmalıyız. Aracınızın buğusunu ve buzunu çözmek için açtığımız rezistans akünün ömrünün daha çabuk bitmesine neden olacaktır.

Aracı hareket ettirmeden önce kendinizin ve araçtaki diğer kişilerin güvenliği için emniyet kemerinizi takmalısınız. Ardından aynanızı ve direksiyonunuzu kendinize uygun pozisyona getirdikten sonra marş için kontağınızı çevirmeniz gereklidir. Ancak el freninin çekili olduğundan ve vites kolunun P pozisyonunda olduğundan emin olmalısınız.

Direksiyonu sağ ve soldan aynı hizada olmak üzere iki elinizle kavramalısınız. Fakat çok sıkı tutmamalı veya çok serbest bırakmamalıyız.Viraj ve manevralarda bu tercih büyük avantaj sağlar.

R (Reverse): Aracın geri vitesi R harfiyle açıklanır. Geri geri giderken öncelikle aracı doldurduğunuzdan emin olmalı ve ardından da bu R pozisyonuna getirmelisiniz.D (Drive): Aracı hareket ettirirken D vites kolu devreye girer. Önce el freni indirilir ve kontak anahtarı çevrildikten sonra vites kolu D’ye getirilerek aracın hareket etmesi sağlanır.S veya O (Speed, Overdrive): Hızlı veya spor kullanım butonları olarak bilinir. Aracın bu butonları devredeyken devir aralığı yükselir, yakıt harcaması maksimum seviyeye çıkar ve hızlanma artar. P (Park): Aracı tamamen durdurduktan sonra P pozisyonuna getirerek park etmeniz gerekir. Ancak P pozisyonuna getirmeden önce aracın hasar görmemesi adına tam durduğundan emin olmalısınız.N (Neutral): Aracı beklerken boşa almak için kullanacağınız vites kolu N işaretidir. Örneğin kırmızı ışıkta beklerken aracınızı N pozisyonuna alabilirsiniz.

Viraja çok içeriden girilmemelidir çünkü viraj dönme açınız daralmıştır ve aracınız arkadan kayar.Bu durumlarda gücü yeniden arkaya vermek için direksiyonu arabanızın kaydığı yöne çevirmelisiniz.